Monday, August 22, 2011

Hulurkan bantuan untuk Yang Lebih Memerlukan(Somalia dan Selatan Thailand)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tiada yang lebih indah selain membantu saudara sendiri yang dalam kesusahan.
Ayuh,hulurkan bantuan anda untuk masyarakat Somalia yang menghadapi masalah kebuluran, dan tidak lupa juga mangsa konflik selatan thai yang tiap-tiap minggu pasti ada sahaja kematian.

wahai sahabat-sahabat dan saudaraku sekalian. apakah pantas dan layak kita merasa selesa ,kenyang dan nyaman di saat masyarakat yang lain sedang sakit dan menderita ? ya,masih banyak lagi mangsa-mangsa kemiskinan yang berada di dalam Malaysia,itu sama sekali tidak saya nafikan. Namun,jika ada peluang untuk berbuat kebaikan,ayuh segerakanlah.

niatkan setiap sumbangan anda itu bermakna bukan sahaja untuk anda, namun untuk ibu bapa,guru,rakan,anak,isteri dan sesiapa sahaja yang anda mampu.

1.untuk bantuan somalia
Anda juga boleh bank-in sumbangan ke 
akaun Maybank (5621 4270 8704) atau 
akaun CIMB (1259 0000 804 058) kami. 
Hantarkan resit bank-in ke fax kami (03-8948 7339) atau email resit ke info@irmblog.org.
Sila nyatakan program yang hendak didermakan pada resit yang difaxkan atau email. Untuk penjelasan yang lebih lanjut boleh terus hubungi kami di 03 8948 6334.

untuk lebih maklumat,rajin2lah untuk singgah ke
http://irmblog.org

untuk secara online, sila ke secara online

2.untuk bantuan ke Selatan Thailand
Untuk sumbangan dana, sila salurkan atas nama :
Persatuan Ulama' Malaysia Cawangan Pulau Pinang (PUMPP),

nombor akaun Bank Islam : 7043011013136.
(sila maklumkan jumlah sumbangan kepada HOTLINE AMANI 019-4131472 selepas kemasukan sumbangan kerana akaun tersebut adalah akaun rasmi PUMPP yang turut digunakan untuk badan-badan lain di bawah PUMPP)

untuk lebih maklumat, silalah sangat untuk rujuk 

http://amanpattani.blogspot.com/

sumbanglah walaupun RM1 kerana ianya cukup besar untuk mereka yang memerlukan,dan besar di sisi Allah. Jika tidak mampu sekalipun,panjatkanlah doa moga mereka dikuatkan iman. Dan mafhum hadith yang cukup popular (maaf tidak menghafalnya dengan baik) salah satu golongan yang mendapat perlindungan arasy Allah di saat tidak ada satu pun perlindungan di akhirat nanti ialah..
Mereka yang memberi hinggakan tangan kirinya tidak mengetahuinya


“Tidak akan dikurangi harta dengan sebab bersedekah, Allah tidak menambah keampunan seseorang hamba melainkan seseorang itu ditambahkan dengan kemuliaan. Tidaklah seseorang itu merendah diri kerana mengharapkan keredhaan Allah melainkan akan diangkat darjatnya”.
(Riwayat Muslim)

sila sebarkan dan kongsikan.

No comments:

Post a Comment